Grandma’s Adjika

1. Itališkas sumuštinis su adžika

Mėgstamos duonos skrebutis, apkepti saldūs pomidoriukai, mocarela, šviežias bazilikas ir šaukštelis BUGA‘s močiutės adžikos.

Skrebučius lengvai patriname česnaku, dalį pomidorų sutriname šakute, sumaišome su adžika ir užtepame ant duonelės. Suplėšome mocarelą ir dedame ant duonelės, pagardiname tais pačiais keptais pomidoriukais bei baziliku.

 

2. Spageti su jautienos faršu ir adžika

Reikės:

  • saujos spageti ar tagliatelle makaronų,
  • 200 gr. jautienos faršo,
  • 1 riekės sviestinio moliūgo,
  • pusė cukinijos,
  • 2-3 šaukštų konservuotų pupelių,
  • 1-2 šaukštų BUGA’s Grandma’s Adzhika,
  • jei mėgstate česnakus ar svogūnus, galite dėti papildomai.

Daržoves supjaustome nedideliais kubeliais, apkepame įkaitintoje keptuvėje, sudedame jautienos faršą ir kepame ant didesnės kaitros 15 – 20 min. nuolat pamaišydami. Faršui apkepus, dedame adžikos ir pupeles, kepame 15 min. Makaronus išvirkite pagal instrukciją nurodytą ant pakelio, išvirtus perplaukite vandeniu ir nusausinkite. Toliau viskas paprasta, į lėkštę dedame pirmiausiai makaronus, ant viršaus jautienos faršo troškinį, šlakelį česnakinio ar alyvuogių aliejaus.

 

1. Itališkas sumuštinis su adžika

Mėgstamos duonos skrebutis, apkepti saldūs pomidoriukai, mocarela, šviežias bazilikas ir šaukštelis BUGA‘s močiutės adžikos.

Skrebučius lengvai patriname česnaku, dalį pomidorų sutriname šakute, sumaišome su adžika ir užtepame ant duonelės. Suplėšome mocarelą ir dedame ant duonelės, pagardiname tais pačiais keptais pomidoriukais bei baziliku.

 

2. Spageti su jautienos faršu ir adžika

Reikės:

  • saujos spageti ar tagliatelle makaronų,
  • 200 gr. jautienos faršo,
  • 1 riekės sviestinio moliūgo,
  • pusė cukinijos,
  • 2-3 šaukštų konservuotų pupelių,
  • 1-2 šaukštų BUGA’s Grandma’s Adzhika,
  • jei mėgstate česnakus ar svogūnus, galite dėti papildomai.

Daržoves supjaustome nedideliais kubeliais, apkepame įkaitintoje keptuvėje, sudedame jautienos faršą ir kepame ant didesnės kaitros 15 – 20 min. nuolat pamaišydami. Faršui apkepus, dedame adžikos ir pupeles, kepame 15 min. Makaronus išvirkite pagal instrukciją nurodytą ant pakelio, išvirtus perplaukite vandeniu ir nusausinkite. Toliau viskas paprasta, į lėkštę dedame pirmiausiai makaronus, ant viršaus jautienos faršo troškinį, šlakelį česnakinio ar alyvuogių aliejaus.